JAN KAREL FANATIEK WINDSURFER

Share on facebook

JAN KAREL FANATIEK WINDSURFER

In 2019 kreeg ik op open zee een zeer ernstig windsurfongeval waar ik mijn borstkas scheurde en mijn nek brak op 3 plaatsen. Vooral de breuk van mijn nekwervels maakte het uitermate kritisch. Gelukkig heb ik het overleefd en heb ik uiteindelijk na 40 minuten in het koude water hulp gekregen.
Achteraf hoorde ik dat, toen de kustwacht mij had opgemerkt dat ze hadden getwijfeld of ik wel in nood was, wat logisch is want watersporters liggen wel vaker in het water.

 

Met de Restube was ik mogelijk eerder opgemerkt door met de gele boei in opgeblazen toestand te zwaaien juist wanneer deze cruciale seconden tellen. Voortaan ga ik niet windsurfen of lange afstanden in open water zwemmen zonder de Restube. Ik draag mijn Restube graag omdat het me de mogelijkheid geeft om niet alleen mij, maar ook anderen te redden indien dit nodig is. Restube is klein, compact en zo licht dat ik niet eens voel dat ik hem bij me draag— Jan-Karel van der Toorn

Sluit Menu
×
×

Winkelmand